Junioren

Net als bij de Jongste Jeugd staat ook bij de Junioren plezier, persoonlijke- en teamontwikkeling voorop. Daar bovenop een goede prestatie neerzetten als team, is natuurlijk helemaal fantastisch.

Leeftijdscategorieën

De junioren van NMHC "Nijmegen" zijn spelers in de D, C, B, A leeftijdscategorieën, zoals vastgesteld door de KNHB. Vanaf 10 jaar (voor 01 oktober 10 geworden, idem voor de overige leeftijdscategorieën) spelen de kinderen in de D-categorie, vanaf 12 jaar in de C-categorie, vanaf 14 in de B-categorie en vanaf 16 jaar in de A-categorie. Daarna kan je je aanmelden bij de seniorencommissie om bij een Heren of Dames team te gaan hockeyen.

 

Indeling

Vanaf de D-jeugd kent NMHC "Nijmegen" selectie- en breedteteams. De juniorencommissie (JUCO) zorgt voor de indeling van de breedteteams en de commissie TOP voor de indeling van de selectieteams (MA1, MB1, etc.). De indeling van alle teams vindt meestal plaats in de maanden mei-juni.

Onze D-jeugd wordt op basis van motorisch vermogen en gedrevenheid ingedeeld en de focus ligt op uitdagen, techniek ontwikkelen, spelen en plezier.

Tot en met de C-jeugd vinden we het belangrijk dat kinderen in hun eigen sociale omgeving blijven spelen.

Vanaf de B-leeftijd wordt steeds meer een onderscheid gemaakt tussen het sociaal willen hockeyen en prestatie-hockey.

 

Wedstrijden en begeleiding

De wedstrijden van de junioren vinden plaats op de zaterdag op een geheel veld. De aanvangstijden en locatie staan in de LISA-app. Bij de breedteteams worden de wedstrijden altijd gefloten door eigen jeugdscheidsrechters die in het bezit zijn van een KNHB scheidsrechterkaart. Hiervoor zorgt de arbitragecommissie. Bij de selectieteams worden soms scheidsrechters aangewezen door de KNHB.

Een team mag alleen maar deelnemen aan de competitie (zaal en veld) als er een coach is aangemeld. Bij de breedteteams zal dat één van de ouders moeten zijn. Bij de selectieteams wordt er vanuit de club een coach aangesteld.

 

Trainingen

NMHC "Nijmegen" faciliteert voor alle breedteteams bij de junioren één volledige training met trainer. Er is meestal ruimte op de velden voor een tweede training per team, maar deze dient door het team zelf (begeleiding, ouders etc.) ingevuld te worden. In samenspraak met leden van het technisch hart kunnen deze trainingen dan worden ingedeeld.

Informatieavond

Aan het begin van het seizoen wordt een informatieavond georganiseerd voor de begeleiding van de juniorenteams (coaches, managers). Tijdens die avond wordt de gang van zaken rondom de training en de competitie van de junioren besproken en presenteren onder andere de verschillende commissies (juniorencommissie, arbitrage, zaalhockey, keepers en keepersmaterialen) zich.

Zaalhockey

Tijdens de winterstop spelen de meeste teams zaalhockey bij NMHC "Nijmegen". Alle informatie hierover is vanaf november terug te vinden onder hockey > zaalhockey. De organisatie van de zaalhockey ligt bij de zaalcommissie. De teamindeling bij de JUCO.

Heb je nog vragen? Neem dat gerust contact op met één van de lijncoördinatoren. De contactgegevens zijn terug te vinden onder de club > commissies


Steunles:
Op initiatief van de juniorencommissie en het technisch hart is het in overleg wekelijks mogelijk om een aantal jeugdleden wat extra ondersteuning te geven (bij het verbeteren van skills).

Mocht je interesse hebben voor de steunles dan kunt je dat aan de lijncoördinator laten weten. In overleg met trainer/coach wordt besloten of hij/zij in aanmerking komt voor de steunles. Let wel; de steunles is uitsluitend bedoeld op het verbeteren van de basisvaardigheden (stoppen, slaan, flatsen) en om de aansluiting met het team te behouden.

Dus wil je een skill verbeteren en speel je in de E6, E8, D, C of B-jeugd? Geef je dan op voor de steunles van woensdag 17.00-18.00 uur.